Avtor |
Sporočilo |
Alenka
Zois
Pridružen/-a: 15.10. 2006, 16:12 Prispevkov: 530
|
|
Tvoja specialiteta |
|
Kaj najrajši in najboljše kuhate/pečete?
|
|
05 Avg 2008 10:28 |
|
|
Jure
Zoisek
Pridružen/-a: 07.07. 2008, 17:07 Prispevkov: 89 Kraj: Velenje |
|
|
|
Uuuuuuu tema zame!!!
Specialitet kuće :
Omleta ala jaz...
Nucaš:
2-3-4 jajce (odvisno kok si lačen)
par tankih rezin poli salame ali slanine ali šunke
1/2 - 1 čebulo, odvisno kok vam paše (odvisno tut od količine jajc)
paradižnik
žlico olja
poper, sol
ponev
Priprava: (za 3 jajce): Jajike streš v eno posodico in jih tak fajn lepo SEŠPRUDLAŠ! (zžvrkljaš)
Narežeš čebulo na ne predebele kolobarje (količina je odvisna od posameznika, pri meni 4-5)
Na tanke kolobarje (lahko tudi na koščke) narežeš poli salamo(količina: tok da z njimi prekriješ ponev).
V ponev naliješ malo olja, počakaš da se dodobra segreje, in potem na njem popražiš kolobarčke čebule.
Nato daš v ponev koščke/kolobarje poli ali pa jo prekriješ s slanino, šunko. lahko malo premešaš počakati pa moraš toliko časa, da se vse lepo malo popeče.
Nato vliješ gor sešprudlane jajike. Počakaš toliko časa, da spodnja stran dobro zakrkne. Potem omleto obrnemo kot palačinko. (dokler nimate grifa se ne trudit sam s ponvijo obračat ker bo use usrano... (izkušnje)).
ko je omleta lepo rumeno (skoraj že rjavo) pečena, jo servirate obloženo s svežim paradižnikom. Po želji popoprajte ali posolite!
Pa dober tek!!!
(awwww sam seb sm lušte naredu)
_________________ Did I just wake up or its time to go back to sleep???? |
|
05 Avg 2008 20:43 |
|
|
Doroteja Vidmar
Polnoletni Zois
Pridružen/-a: 09.08. 2006, 11:04 Prispevkov: 285
|
|
|
|
Nazadnje urejal/a Doroteja Vidmar 26 Maj 2016 20:35; skupaj popravljeno 1 krat |
|
05 Avg 2008 22:29 |
|
|
mmartinaa
Administrator foruma
Pridružen/-a: 07.08. 2006, 17:50 Prispevkov: 2773 Kraj: Portorož |
|
|
|
Pizza margherita
Kupiš zmrznjeno testo, nariban sir za pico, omako za pico in origano.
Testo po navodilih odmrzneš in razvaljaš. Premažeš z omako (količina omake je odvisna od okusa), posuješ s sirom, na koncu pa dodaš še origano, ki ne sme manjkat na nobeni pici.
Pico pečeš daš v pečico segreto na tako temperaturo kot je pisalo na ovitku od testa in pečeš toliko časa kot potrebuje da se speče (oz. nekje med 10 in 15 min).
Za posladek pa pripraviš biskvit z sadjem.
Za kuhanje pašte pa je večji ekspert moja sestra.
_________________ "It's not enough to have a good mind; the main thing is to use it well."
(Rene Descartes)
"The only true wisdom is in knowing you know nothing."
(Sokrat)
http://mmartinaa.googlepages.com |
|
06 Avg 2008 00:34 |
|
|
themetun
Administrator foruma
Pridružen/-a: 08.08. 2006, 20:24 Prispevkov: 3167 Kraj: Il.Bistrica |
|
|
|
Popečene kruhke (ki jim, ker uporabljam kruh navadnih štručk, na zahtevo nekaterih ne smem rečt toast:) na 100 in en način. Kateri so ti načini? Jah, to je pa velika skrivnost
_________________ Vsem, ki greste spat, želim dobro jutro!
|
|
06 Avg 2008 18:24 |
|
|
Jure
Zoisek
Pridružen/-a: 07.07. 2008, 17:07 Prispevkov: 89 Kraj: Velenje |
|
|
|
Sharing secrets is nice... isn't it?
_________________ Did I just wake up or its time to go back to sleep???? |
|
06 Avg 2008 19:22 |
|
|
themetun
Administrator foruma
Pridružen/-a: 08.08. 2006, 20:24 Prispevkov: 3167 Kraj: Il.Bistrica |
|
|
|
Že že, ampak ne na forumih
_________________ Vsem, ki greste spat, želim dobro jutro!
|
|
07 Avg 2008 17:23 |
|
|
Doroteja Vidmar
Polnoletni Zois
Pridružen/-a: 09.08. 2006, 11:04 Prispevkov: 285
|
|
|
|
Nazadnje urejal/a Doroteja Vidmar 26 Maj 2016 20:34; skupaj popravljeno 1 krat |
|
07 Avg 2008 21:15 |
|
|
mmartinaa
Administrator foruma
Pridružen/-a: 07.08. 2006, 17:50 Prispevkov: 2773 Kraj: Portorož |
|
|
|
Je kdo omenu hrano?
_________________ "It's not enough to have a good mind; the main thing is to use it well."
(Rene Descartes)
"The only true wisdom is in knowing you know nothing."
(Sokrat)
http://mmartinaa.googlepages.com |
|
08 Avg 2008 14:57 |
|
|
Jure
Zoisek
Pridružen/-a: 07.07. 2008, 17:07 Prispevkov: 89 Kraj: Velenje |
|
|
|
|
|
|
|
Že že, ampak ne na forumih |
Diši po slastnem srečanju? |
Ja in to enkrat po prvem oktobru! Ko bomo u lublani! (sej študirate tam?...)
_________________ Did I just wake up or its time to go back to sleep???? |
|
08 Avg 2008 18:27 |
|
|
mmartinaa
Administrator foruma
Pridružen/-a: 07.08. 2006, 17:50 Prispevkov: 2773 Kraj: Portorož |
|
|
|
UUU oktobra bo hrana...jeeeej
Ne bo treba bonov kupit
_________________ "It's not enough to have a good mind; the main thing is to use it well."
(Rene Descartes)
"The only true wisdom is in knowing you know nothing."
(Sokrat)
http://mmartinaa.googlepages.com |
|
09 Avg 2008 12:39 |
|
|
Fiamma
Polnoletni Zois
Pridružen/-a: 26.08. 2006, 15:05 Prispevkov: 348 Kraj: Koper |
|
|
|
js pa najbolše kar nardim so njoki
recepta pa vam nebi znala povedat, ker nardim po občutku
ceu lonec napolnim z olupljenim krompirjem in vodo in dam kuhat
ko je dobolj kuhan se krompir razpaca in doda moko, sol in sladkor ter 1-2 jajci in zameme
potem se dela dolge kače in pač nareže njokce
_________________ Going down, party time
My friends are gonna be there too
I'm on the highway to hell |
|
18 Avg 2008 15:36 |
|
|
themetun
Administrator foruma
Pridružen/-a: 08.08. 2006, 20:24 Prispevkov: 3167 Kraj: Il.Bistrica |
|
|
|
Fiamma, s čim pa pripravljaš njoke? Al so že sami po sebi tako super, da je čsito vseeno, s čim jih ješ?
_________________ Vsem, ki greste spat, želim dobro jutro!
|
|
28 Avg 2008 19:42 |
|
|
|