ZoisovoOdtrganoInternetnoShajališče Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovRSS FeedPrijava



feminizem
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Odgovori na to temo    ZoisovoOdtrganoInternetnoShajališče Seznam forumov » Ženske moški, moški ženske Poglej prejšnjo temo
Poglej naslednjo temo
feminizem
Avtor Sporočilo
themetun
Administrator foruma


Pridružen/-a: 08.08. 2006, 20:24
Prispevkov: 3167
Kraj: Il.Bistrica

Prispevek Odgovori s citatom
mala_maja je napisal/a:

Vic je bil samo primer tega, kar poslušam vsak dan. V šoli, na avtobusu,..
Feministke so za enakopravnost, vendar v vseh pogledih - nočejo neke prevlade, temveč se pač borijo za svoje pravice..vendar pač obstajajo ljudje (obeh spolov), ki radi pretiravajo v nekaterih pogledih.


Kaj naj ti rečem... Menjaj družbo Smejati se na glas Pa res nimaš sreče, če si našla same take ljudi. Se pa ne strinjam, da so feministke za enakopravnost. Če bi uproabila preteklik, ne bi ugovarjal, tako pa...


mala_maja je napisal/a:
Te moške sem dala samo za primer, ker moj tata doma tudi pomaga okoli hiše.. Tle sem jaz želela samo poudarit (sem prebrala v tej temi), da bi ženske tudi rade delile delo. Vsi moški ne pomagajo. Predvsem tisti, ki živijo v blokih in tam pač ne morejo pomagat okoli hiše, doma brisat prah in sesat... itak.


Zakaj si ap dala za primer njih, ki se, btw, ne pritožujejo v tej temi in ne npr. svojga tata, ki pomaga? Vsi moški ne pomagajo? Res ne. Ampak ne boš verjela - niti vse ženske ne pomagajo. To, kar se tiče blokov pa tudi ni res. Poznam dosti "blokovcev", ki pomagajo oz. mogoče v kuhinja (jap, prav si prebrala) naredijo več, kot njihove žene. Pa se ne pritožujejo.

mala_maja je napisal/a:

Tu sem prav poudarila NA SPLOŠNO - ker poznam preveč primerov. Me pa veseli, da si se ti dobro razumel s svojo inštruktorco. Kot drugič - primera, ko je ženska inštruktor, moški pa učenec, sploh nisem navedla.


Jaz pa poudarjam, da NA SPLOŠNO lahko moški razume žensko in obratno. Seevda so primeri, ko to ne gre, ampak tukaj ni razlik med spoloma. In vme, da tistega rpiemra nisi navedla - sem ga pa jaz, ker se mi zdi fer, da se ne zapičimo samo v en vidik problema. Pa čeprav ti ta vidik mogoče bolj "paše" pri zagovarjanju svojih argumentov.

_________________
Vsem, ki greste spat, želim dobro jutro!
30 Maj 2007 08:21 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mmartinaa
Administrator foruma


Pridružen/-a: 07.08. 2006, 17:50
Prispevkov: 2773
Kraj: Portorož

Prispevek Odgovori s citatom
Spet morm izrazit moje nestrinjanje s tem, da moški ne pomagajo.
Ok čeprav se morda zdi, da tisti, ki živijo v blokih nimajo toliko obveznosti kot tisti, ki živijo v hišah in morajo tako skrbeti še za okolico, pa moram povedat da to ni tako. Delo je sicer malo drugačno ampak je.
Je treba kej skuhat, zlikat, perilo obesit, luknje v zid zvrtat, kakšno stvar popravit, zamenjat žarnico, pomivalni stroj spraznit ali pa pomit posodo, zalit rože, posesat, jit v trgovino,...ok večino teh stvari zmorejo ženske same, ampak nikjer ne piše, da tega ne bi smeli počet tudi moški. Čeprav se to morda ne sliši kot nič velikega, pa so to pač opravila, ki se ponavljajo vsak dan in vzamejo kar nekaj časa. In tukaj se začne delitev dela.
Bom spet navedla svoj primer: mi živimo v bloku in recimo, danes mama nima časa, da bi šla v trgovino in skuhala kosilo, zato bo to storil tata, preden gre v službo si bo verjetno moral tudi zlikat oblačila, pa mislim, da je danes tudi on na vrsti za praznjenje pomivalnega stroja, tako da bo še preden gre v službo opravil kar nekaj stvari, ki so stereotipno ženska opravila.
In tako kot je themetun napisal nekje zgoraj, moški kuhajo in to moram priznat pogosto celo boljše kot ženske, ok obstajajo tudi izjeme, recimo moj stric se je tako navadu, da žena vedno kuha, ampak ima pač on druge zadolžitve.

_________________
"It's not enough to have a good mind; the main thing is to use it well."
(Rene Descartes)
"The only true wisdom is in knowing you know nothing."
(Sokrat)

http://mmartinaa.googlepages.com
30 Maj 2007 10:10 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mala_maja
Mali Zoisek


Pridružen/-a: 31.01. 2007, 14:10
Prispevkov: 32
Kraj: *Hrvatini*

Prispevek Odgovori s citatom
dobro: moški pomagajo, vendar je treba priznati, da oni svoje delo veliko višje ocenjujejo (npr. sem nesel smeti - 10T), kot bi ga ženska (je odnesel smeti - 1T). Moški boljše kuhajo - nekateri ja, drugi kuhat sploh ne znajo; večji delež žensk zna kuhat. Pa tudi dejstvo, da tip boljše kuha ti ne pomaga kaj dosti, če skuha 1 stvar na teden, medtem ko ti vsak dan kuhaš.

themetun - ti živiš v okolici ljudi, kjer vsi moški pomagajo, kjer vlada popolna sloga med spoloma, to pa kvarijo neke feministke, ker niso zadovoljne z enakopravnostjo, temveč hočejo vse vzeti..
Nočem praviti, da smo ženske nevemkako boljše od moških, hočem samo poudariti, da se spola razlikujeta in da so to dejstvo moški vedno radi izkoriščali. Zdaj, ko smo enakopravni, pa se moški več ne znajdejo tako zelo, ne morejo razumeti, kako jim lahko ukazuje ženska. Ko slišijo, da se ene še vedno pritožujejo, pa pravijo, da so nespametne (v drugih besedah) in ne morejo razumeti, da pač hočejo, kar jim pripada.

Si mogoče pomislil, da feministk ne bi bilo, če bi bilo res vse v redu? Da omenim še enkrat (se nisem nameravala ponavljat): plačane so v veliko primerov manj kot moški za isto delo (v veliko državah), pol so tu še predsodki ljudi, koga naj zaposlijo:
- mladega, zagnanega moškega, ki bo redno delal
- mlado žensko, ki je pripravljena si ustvariti družino, kar pomeni, da bo bila najprej na porodniški, potem bo verjetno (če bo sploh delala) delala s polovičnim časom, odhajala prej z dela zaradi otrokov, tečnarila po nujni povišici..
Država neprestano opozarja na te probleme, ne naredi pa nič zato, da bi jih rešila. Pač malo spodbujajo ljudi, naj večajo nataliteto, kar pa je dandanes za žensko zelo težavno.

Dekle je pravkar diplomiralo in si našlo neko zaposlitev. Ker hoče postati nepogrešljiv član firme, v kateri dela, se odloči prestaviti čas za družino na kasnejši čas, pa jo začne okolica obsojati, da je feministka, ker trenutno ne potrebuje moškega, temveč bi rada najprej poskrbela za kariero.
Zakaj pa ne bi moški ostajali doma in skrbeli za otroke, medtem ko žena dela? Ker je sramotno. In kdo vceplja to moškim v glavo? Družba.
Zdaj se vrtimo v začaranme krogu, ko se ženske počutijo prikrajšane in spregovorijo, moški se počutijo napadene in se branijo, ženske postanejo feministke, moški pa ne razumejo, kaj so zdaj naredili narobe, itd.....................

mal se mi mudi it na bus in domov, pa naslednjič prilepim še statistike, po katerih npr. vsaka peta ženska tepena doma itd. feministke samo poskušajo rešiti takšne probleme.
30 Maj 2007 14:12 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Fiamma
Polnoletni Zois


Pridružen/-a: 26.08. 2006, 15:05
Prispevkov: 348
Kraj: Koper

Prispevek Odgovori s citatom
...

_________________
Going down, party time
My friends are gonna be there too

I'm on the highway to hell

Nazadnje urejal/a Fiamma 07 Mar 2012 13:57; skupaj popravljeno 1 krat
30 Maj 2007 21:54 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
themetun
Administrator foruma


Pridružen/-a: 08.08. 2006, 20:24
Prispevkov: 3167
Kraj: Il.Bistrica

Prispevek Odgovori s citatom
Nevem, zakaj bi bilo treba priznati, da moški svoje delo ocenjjejo kot več vredno kot delo žensk. Očitno imaš (khm, se ponavljam?) slabo družbo. Uapm, da boš kdaj srečala fanta/moškega, ki te bo prepričal v nasprotno. Če ne pa... Sočustvujem s tabo.

Ne, jaz živim v okolici, kjer živijo nromalni ljudje - nekateri pomagjo, drugi ne. Nekateri so moški, drugi ženske. Nekateri moški pomagajo, nekteri ne - isto vleja za ženske. O fem, kaj želijo/želite :p feministke pa - enakopravnost to ni. Če ap hočejo/hočete karkoli vzeti pa nevem.
Nočeš praviti, da so ženske nevem kako boljše? Nevem kako? Torej praviš, da malo pa vseeno so? Super - še en dokaz o tem, kako se ti gre az enakopravnost :d
Ja, spola se razlikujeta. In ja, enkateri moški to izkoriščajo. Amapk ne boš verjela - tudi nekatere ženske to počnejo. Seveda pa tebe to ne moti...

Rekla si, da smo zdaj enaopravni, malo prej pa, da se feministke bojujejo za enakopravnost - torej so feminsitke trenutno popolnoma nepotrebne. Me veseli,d a si prišla do tega sklepa. Aja in ko smo že enakopravni - zakaj bi morala ukazovati ženska? Jaz mislim, da imajo ženske enako pravico do ukazovanja kot moški - če jo moškim odrekaj, je prosim, v duhu enakopravnosti, ne podeljuj ženskam. Razen če slučajno nismo enakopravni?

Si mogoče pomislila, da če komentiraš, včasih ne škodi prebrat cele teme? Nekje v prvih postih bi tako mgoče našla kaj o tem, da ne odrekam zaslug feministk v preteklosti in tudi nikakor ne nasprotujem enakopravnosti, butasto pa se mi zdi, da se dandanes "feministke" bojujejo za vse kaj drugega.

Še enkrat (nisem se hotel ponavljat, ampak... Smeh ) - če bi prebrala celo temo, bi videla, da se ne stirnjam s kakršnokoli obliko spolne diskriminiacije, ampak žal se feministke, kot sem že omenil, ne borijo proti izkoriščanju nekaterih žesk, proti nižjim plačam, proti nezaposlovanju zaradi verjetne nosečnosti...

Od kod si pa ta vic pobrala? Da pravkar diplomirano punco označijo za feministko, ker se je odločila za kariero? Haha, res si me nasmejala Smeh Če že kaj, potem bi lakho temu dekletu rekli, da je "carier woman" - to je bila pred kakimi 40itimi leti žaljivka, danndaes pa ni več.

Sramotno je skrbet za otroke?? Mene bi bilo sram kaj takega izjaviti. Potem se pa čudimo, da je nataliteta nizka...

Ženske so prikrajšane, moški pa ne - se mi smao zdi ali se počutiš napadeno? Aja smao ne, to to pripsuješ moškim. Ali mogoče ne razumeš, kaj si napisala narobe?

Pa rpeden lepiš raznorazne staitstike, ti priporočam, da prebereš celotno temo. Da ne boš po nepotrebnem obsojala...

_________________
Vsem, ki greste spat, želim dobro jutro!
30 Maj 2007 22:47 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mmartinaa
Administrator foruma


Pridružen/-a: 07.08. 2006, 17:50
Prispevkov: 2773
Kraj: Portorož

Prispevek Odgovori s citatom
Danes sem dobila nekaj zanimivega po mailu.
Poglejte:http://mmartinaa.googlepages.com/zanimivosti
Pa naj še kera reče, da smo ženske manjvredne.

_________________
"It's not enough to have a good mind; the main thing is to use it well."
(Rene Descartes)
"The only true wisdom is in knowing you know nothing."
(Sokrat)

http://mmartinaa.googlepages.com
01 Jun 2007 10:56 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
themetun
Administrator foruma


Pridružen/-a: 08.08. 2006, 20:24
Prispevkov: 3167
Kraj: Il.Bistrica

Prispevek Odgovori s citatom
Saj mislim, da ni nobene tuakj anpsiala, da ste manjvredne. In prav ej tako, ker niste. Niste3 pa niti več vredne. Čeprav vem, da kdo meni tako Smeh

Pa še par komentajrev na ppt:
ne postanete plešaste, imate svoj praznik, lahko uprabljate katerokoli barvo, pogosto vam ni treba plačevati računov... to samo dokazuje, da so poleg podorčij, kjer ste na slabšem (npr. zaposlovanje itd.) tudi področja, kjer ste definitivno na boljšem. Me veseli, da si nas spomnila tudi na to Smeh

"Žena predsednika je fist lady, kaj pa je mož predsednice?" Pojma nimam, bi pa to vsi vedeli, če bi bilo več predsednic, pa se trenutno žal ne spomnem nobene...

_________________
Vsem, ki greste spat, želim dobro jutro!
01 Jun 2007 17:27 Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:    
Odgovori na to temo    ZoisovoOdtrganoInternetnoShajališče Seznam forumov » Ženske moški, moški ženske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na: 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.